Kamerstuk 32127-93

Amendement van het lid Vendrik over het effect van de kilometerprijs op het bestaande wegennet

Dossier: Regels met betrekking tot versnelde ontwikkeling en verwezenlijking van ruimtelijke en infrastructurele projecten (Crisis- en herstelwet)


24,7 %
75,3 %

Verdonk

CDA

SP

VVD

GL

PvdA

CU

PVV

D66

SGP

PvdD


32 127
Regels met betrekking tot versnelde ontwikkeling en verwezenlijking van ruimtelijke en infrastructurele projecten (Crisis- en herstelwet)

nr. 93
AMENDEMENT VAN HET LID VENDRIK

Ontvangen 16 november 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel 1.11 wordt als volgt gewijzigd.

1. Voor de tekst wordt de aanduiding «1.» geplaatst.

2. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

2. Onverminderd het eerste lid, onder a, bevat het milieurapport ten behoeve van een project als bedoeld in bijlage II, onderdeel E, van deze wet een beschrijving van de bestaande toestand van het milieu, voor zover het voorgenomen project daarvoor gevolgen kan hebben, alsmede van de te verwachten ontwikkeling van dat milieu, indien rekening wordt gehouden met voornemens tot invoering van een prijs voor het rijden met een motorrijtuig op de weg.

Toelichting

Met de kilometerprijs wordt beoogd de hoeveelheid verkeer te beperken en verkeer beter over de dag te verspreiden, teneinde de infrastructuur efficiënter te gebruiken. Het ligt voor de hand bij plannen rond nieuwe infrastructuur ook te berekenen wat het effect van de kilometerprijs is op het bestaande wegennet. Als blijkt dat de bereikbaarheid met de kilometerprijs voldoende toeneemt, kan wellicht van dure investeringen worden afgezien.

Vendrik