Stemming

Amendement van het lid Vendrik over het schrappen van Vliegveld Eindhoven uit de bijlage

24,7 %
75,3 %


CU

PVV

Verdonk

GL

CDA

D66

VVD

PvdA

PvdD

SGP

SP


32 127
Regels met betrekking tot versnelde ontwikkeling en verwezenlijking van ruimtelijke en infrastructurele projecten (Crisis- en herstelwet)

nr. 24
AMENDEMENT VAN HET LID VENDRIK

Ontvangen op 4 november 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In bijlage II, onderdeel D, vervalt nummer 3.

Toelichting

Op basis van de prognoses die dhr. Alders maakte over de groei in de luchtvaartsector, valt niet te verwachten dat Schiphol voor 2017 (en waarschijnlijk nog veel later) tegen de grenzen van haar milieuruimte aanloopt en tot uitplaatsing van vluchten naar (bijvoorbeeld) Eindhoven hoeft om te zien. In dat licht bezien is niet duidelijk hoe dit project een bijdrage kan leveren aan economisch herstel, nog los van de strijdigheid met de duurzaamheidsdoelstelling van het kabinet.

Het vaststellen van de gebruiksmogelijkheden van Vliegveld Eindhoven is bovendien niet los te zien van de gesprekken met omwonenden van het vliegveld met dhr. Alders. Door de uitbreiding van luchthaven Eindhoven op te nemen in dit wetsvoorstel, worden die gesprekken gefrustreerd.

Vendrik


Amendement van het lid Vendrik over het schrappen van Vliegveld Eindhoven uit de bijlage

2009-11-04
Dossier: 32127
Indiener(s): Kees Vendrik (GL)
Onderwerpen: bestuur bouwnijverheid economie energie luchtvaart natuur en milieu organisatie en beleid ruimte en infrastructuur spoor verkeer waterkeringen en waterbeheer waterschappen
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32127-24.html