Kamerstuk 32127-37

Gewijzigd amendement van het lid Van der Ham ter vervanging van nr. 36 over wijziging van de citeertitel

Dossier: Regels met betrekking tot versnelde ontwikkeling en verwezenlijking van ruimtelijke en infrastructurele projecten (Crisis- en herstelwet)


32 127
Regels met betrekking tot versnelde ontwikkeling en verwezenlijking van ruimtelijke en infrastructurele projecten (Crisis- en herstelwet)

nr. 37
GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID VAN DER HAM TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 36

Ontvangen 11 november 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel 5.11 wordt «Crisis- en herstelwet» vervangen door: Versnellingswet.

Toelichting

Het wetsvoorstel is gericht op de versnelling van projecten in het ruimtelijke domein. De bijdrage aan het beëindigen van de economische crisis en het bijdragen aan duurzaam herstel van de economische structuur van Nederland is echter betwistbaar bevonden, onder meer door de Raad van State. Daarnaast bevat het wetsontwerp een aantal onderdelen dat weinig met de crisis te maken heeft. De indiener is van mening dat hier sprake is van een versnellingswet die hooguit op de (middel-) lange termijn iets extra’s aan de economie bijdraagt, maar die ook onafhankelijk van de crisis ingevoerd had kunnen worden. De naam- geving «crisis- en herstelwet» is daarom niet correct. De indiener stelt voor de wet aan te halen als «Versnellingswet».

Van der Ham