Kamerstuk 32127-141

Uitstelbrief over de uitvoering van het amendement Koopmans en Samsom over een programmatische aanpak van stikstof

Dossier: Regels met betrekking tot versnelde ontwikkeling en verwezenlijking van ruimtelijke en infrastructurele projecten (Crisis- en herstelwet)


32 127
Regels met betrekking tot versnelde ontwikkeling en verwezenlijking van ruimtelijke en infrastructurele projecten (Crisis- en herstelwet)

nr. 141
BRIEF VAN DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 19 januari 2010

Op 17 december 2009 heeft de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de minister van VROM en mij verzocht om de Kamer kort na het kerstreces een brief te sturen over de uitvoering van het amendement Koopmans/Samsom over een programmatische aanpak van de vermindering van stikstofdepositie (32 127, nr. 135) en het recent gesloten bestuurlijk akkoord met de VNG en het IPO en de relatie met het Actieplan Ammoniak en Veehouderij.

De brief kan niet binnen de gestelde termijn verstuurd worden. De reden daarvoor is dat op dit moment de hoofdlijnen van de programmatische aanpak stikstof en de relatie met de wettelijke verankering uit de Crisis- en Herstelwet worden besproken binnen het kabinet. Zo snel mogelijk na besluitvorming in het kabinet, maar uiterlijk begin februari, zal ik u de brief sturen.

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg