Kamerstuk 32127-113

Gewijzigd amendement van het lid Vendrik ter vervanging van dat gedrukt onder nr. 11 over het scrhrappen van de mogelijkheid voor de regering om projecten aan de C&H wet toe te voegen

Dossier: Regels met betrekking tot versnelde ontwikkeling en verwezenlijking van ruimtelijke en infrastructurele projecten (Crisis- en herstelwet)


24,7 %
75,3 %

VVD

PvdA

PVV

CDA

PvdD

Verdonk

GL

CU

D66

SGP

SP


32 127
Regels met betrekking tot versnelde ontwikkeling en verwezenlijking van ruimtelijke en infrastructurele projecten (Crisis- en herstelwet)

nr. 113
GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID VENDRIK TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 11

Ontvangen 16 november 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

Artikel 1.2 vervalt.

II

In artikel 5.1, tweede lid, vervalt onderdeel b, en worden de onderdelen c en d geletterd b en c.

III

In artikel 5.2 vervalt de zinsnede «toevoeging als bedoeld in artikel 1.2 van categorieën van ruimtelijke en infrastructurele projecten aan bijlage I, van ruimtelijke en infrastructurele projecten aan bijlage II of van wettelijke voorschriften aan bijlage III bij deze wet alsmede tegen».

Toelichting

Door de regering bij algemene maatregel van bestuur (categorieën van) ruimtelijke en infrastructurele projecten en wettelijke voorschriften te laten toevoegen aan de bijlagen van deze wet, zet de Kamer zichzelf buitenspel. De reikwijdte van de wet wordt met het artikel tot in het oneindige opgerekt en de regering wordt een vrijbrief verschaft naar eigen inzicht wetten en projecten toe te voegen. Om haar rol als medewetgever te kunnen vervullen, kan het parlement een dergelijk verregaande en ongeclausuleerde bevoegdheid niet aan de regering overlaten.

Vendrik