Kamerstuk 32127-56

Amendement van het lid Roemer over het laten vervallen van het artikel betreffende de NbW

Dossier: Regels met betrekking tot versnelde ontwikkeling en verwezenlijking van ruimtelijke en infrastructurele projecten (Crisis- en herstelwet)


32 127
Regels met betrekking tot versnelde ontwikkeling en verwezenlijking van ruimtelijke en infrastructurele projecten (Crisis- en herstelwet)

nr. 56
AMENDEMENT VAN HET LID ROEMER

Ontvangen 12 november 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel 3.8 vervalt.

Toelichting

Met dit amendement wordt voorgesteld het hoofdstuk dat leidt tot aanpassing van de Natuurbeschermingswet 1998 uit de wet te schrappen.

Onduidelijk is immers of dit wetsvoorstel niet zal leiden tot strijdigheid met of hiaten in de implementatie van de Habitatrichtlijn m.n. artikel 6. Het traject om te komen tot een integratie van de bestaande natuurwetten is al geruime tijd ingezet. Bovendien loopt het proces van vaststelling van de eerste reeks van beheerplannen al bijna naar een afronding. Door een en ander nu in deze crisis en herstel wet op te nemen ontstaat gelegenheidswetgeving waarvoor in dit geval de noodzaak niet aanwezig is. In plaats van de beoogde versnelling en vereenvoudiging van de huidige problematiek rondom de tot standkoming van de beheerplannen raken we verder in de juridisering van de natuur- en landschapbescherming wat de realisatie van de beheerplannen onnodig zal vertragen.

Roemer