Kamerstuk 32127-26

Amendement van het lid Wiegman-van Meppelen Scheppink over de lex silentio

Dossier: Regels met betrekking tot versnelde ontwikkeling en verwezenlijking van ruimtelijke en infrastructurele projecten (Crisis- en herstelwet)


32 127
Regels met betrekking tot versnelde ontwikkeling en verwezenlijking van ruimtelijke en infrastructurele projecten (Crisis- en herstelwet)

nr. 26
AMENDEMENT VAN HET LID WIEGMAN-VAN MEPPELEN SCHEPPINK

Ontvangen 5 november 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Aan artikel 1.12 worden twee leden toegevoegd, luidende:

4. Een bevoegde instantie bevestigt de ontvangst van een aanvraag om een vergunning als bedoeld in de wettelijke voorschriften, bedoeld in bijlage II, zo snel mogelijk. De ontvangstbevestiging bevat de volgende informatie:

a. de bij wettelijk voorschrift met betrekking tot die vergunning bepaalde termijn waarbinnen de beschikking wordt gegeven;

b. beschikbare rechtsmiddelen om tegen de beschikking op te komen.

5. Indien paragraaf 4.1.3.3 van de Algemene wet bestuursrecht op een aanvraag van toepassing is, vermeldt de ontvangstbevestiging tevens dat de gevraagde beschikking van rechtswege is gegeven, indien niet tijdig op de aanvraag is beslist.

Toelichting

Artikel 1.12 regelt het van toepassing verklaren van Lex silencio positivo op wettelijke voorschriften genoemd in bijlage III bij deze wet door een verwijzing naar paragraaf 4.1.3.3 van de Algemene wet bestuursrecht. In deze paragraaf wordt echter niet geregeld dat de aanvrager van een vergunning ook in de ontvangstbevestiging hierover wordt geïnformeerd. Dit amendement regelt dit zoals dit ook is geregeld in artikel 29 van de Dienstenwet (31 579).

Wiegman-van Meppelen Scheppink