Stemming

Amendement van het lid Aptroot om de gemeente de bestemmingshefing daadwerkelijk te laten gebruiken voor extra, aanvullende activiteiten

39,3 %
60,7 %


SP

PVV

D66

GL

CU

Verdonk

PvdD

VVD

PvdA

SGP

CDA


31 430
Tijdelijke regels voor experimenten met een gebiedsgerichte bestemmingsheffing ten behoeve van aanvullende activiteiten van samenwerkende ondernemers mede in het publiek belang (Experimentenwet BGV-zones)

nr. 19
AMENDEMENT VAN HET LID APTROOT

Ontvangen 4 december 2008

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In Artikel 1 wordt na het tweede lid een lid ingevoegd, luidende:

2a. De kosten, bedoeld in het tweede lid, zijn niet de kosten die voortvloeien uit het bij de wet opgedragen gemeentelijke takenpakket of het elders in de gemeente geldende voorzieningenniveau.

Toelichting

Het gevaar bestaat dat voor taken en voorzieningen, waartoe de gemeente verplicht is of die de gemeente elders zonder extra kosten aan bewoners en bedrijven worden aangeboden, de bestemmingsheffing wordt gebruikt.

Het moet gaan om extra, aanvullende activiteiten en niet om het verminderen van bestaande activiteiten en voorzieningen, dus lagere lasten voor gemeenten en extra lasten voor bedrijven zonder dat daar een extra voorziening of dienst prestatie tegenover staat.

Aptroot


Amendement van het lid Aptroot om de gemeente de bestemmingshefing daadwerkelijk te laten gebruiken voor extra, aanvullende activiteiten

2008-12-04
Dossier: 31430
Indiener(s): Charlie Aptroot (VVD)
Onderwerpen: bestuur economie gemeenten ondernemen organisatie en beleid ruimte en infrastructuur ruimtelijke ordening
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31430-19.html