Kamerstuk 31700-XV-20

Amendement van het lid Van Hijum om 2,5 miljoen euro toe te voegen aan de subsidieregeling voor Wajongers met ernstige scholingsbelemmeringen

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2009


31 700 XV
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2009

nr. 20
AMENDEMENT VAN HET LID VAN HIJUM C.S.

Ontvangen 27 november 2008

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 47 Aan het werk: Bemiddeling en Re-integratie worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 2 500 (x € 1 000).

II

In artikel 47 Aan het werk: Bemiddeling en Re-integratie worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 2 500 (x € 1 000).

Toelichting

Met dit amendement wordt € 2,5 mln toegevoegd aan de subsidieregeling voor Wajongers met ernstige scholingsbelemmeringen. De bedoeling is dat een zelfde extra bedrag in 2010 beschikbaar komt.

Met deze middelen wordt het voortbestaan van de REA-instituten voor een periode van twee jaar veilig gesteld. Het amendement maakt een basisfinanciering voor het onderdeel «expertise» mogelijk; het reeds beschikbare budget (€ 13,3 mln) dient aan de instellingen te worden uitgekeerd voor de onderdelen «scholing» en «plaatsing op de arbeidsmarkt» in de verhouding 60/40.

De dekking dient te worden gezocht in het Participatiebudget van gemeenten.

Van Hijum

Spekman

Ortega-Martijn