Stemming

Amendement van het lid Vietsch betreffende het schrappen van de vermelding door de architect van zijn beroepsaansprakelijkheidsverzekering

28,7 %
71,3 %


GL

CDA

VVD

PvdA

SP

Verdonk

D66

PVV

SGP

CU

PvdD


32 016
Wijziging van de Wet op de architectentitel (beroepservaring, bij- en nascholingsregeling voor stedenbouwkundigen, tuin- en landschapsarchitecten en interieurarchitecten, wijzigingen in verband met de Kaderwet zelfstandige bestuursorganen, alsmede enige andere wijzigingen)

nr. 11
AMENDEMENT VAN HET LID VIETSCH

Ontvangen 3 februari 2010

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel BB, vervalt in artikel 27aa «de dekking van de door hem te verrichten werkzaamheden door een beroepsaansprakelijkheidsverzekering,».

Toelichting

De beroepsaansprakelijkheid hoort niet thuis in een wet over titelbescherming.

Daarnaast geldt dat slechts het vermelden dat er een verzekering voor beroepsaansprakelijkheid is, een onterecht gevoel van veiligheid geeft. Aansprakelijkheid varieert per project qua omvang en hangt af van het contract waarvoor een architect aansprakelijk is. Bij het contract wordt gebruikelijk de verzekering vermeld met omvang. Het vermelden dat er een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is, is onvoldoende.

Vietsch


Amendement van het lid Vietsch betreffende het schrappen van de vermelding door de architect van zijn beroepsaansprakelijkheidsverzekering

2010-02-03
Dossier: 32016
Indiener(s): Antoinette Vietsch (CDA)
Onderwerpen: bestuur bouwnijverheid economie hoger onderwijs onderwijs en wetenschap organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32016-11.html