Stemming

Amendement van het lid Anker c.s. ter vervanging van nr. 29 over het mogelijk maken van uitstapprogramma’s op het moment dat de Kaderwet Prostitutie is ingevoerd

83,3 %
16,7 %


CDA

VVD

Verdonk

SP

CU

GL

SGP

PvdD

D66

PvdA

PVV


31 700 VI
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Justitie (VI) voor het jaar 2009

nr. 31
AMENDEMENT VAN HET LID ANKER C.S. TER VERVANGING VAN GEDRUKT ONDER NR. 291

Ontvangen 4 november 2008

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 13 Rechtshandhaving, criminaliteitsbestrijding en terrorismebestrijding worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 3 000 (x € 1 000).

II

In artikel 13 Rechtshandhaving, criminaliteitsbestrijding en terrorismebestrijding worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 3 000 (x € 1 000).

Toelichting

Dit amendement beoogt uitstapprogramma’s, zoals opgestart door het Scharlaken Koord in Amsterdam, in Oost-Nederland en Noord-Nederland en een landelijke uitrol van deze initiatieven en initiatieven van het Leger des Heils en Humanitas mogelijk te maken. Op het moment dat de Kaderwet Prostitutie is ingevoerd, kunnen deze uitstapprogramma’s onderdeel uit gaan maken van het flankerend beleid. In de beleidsbrief evaluatie opheffing bordeelverbod wordt melding gemaakt van het kabinetsvoornemen om voor gemeenten een format te laten ontwikkelen voor het begeleiden van prostituees die hun loopbaan buiten de prostitutie willen voortzetten. Dat is hard nodig omdat uit de evaluatie van de opheffing van het bordeelverbod blijkt dat nog maar 6% van de gemeenten een uitstapprogramma heeft voor prostituees. Bij de voorjaarsnota zijn incidenteel middelen vrijgemaakt om de totstandkoming van de uitstapprogramma’s een impuls te geven. Om te voorkomen dat de programma’s na een jaar weer verdwijnen, wordt middels dit amendement voor 2009 middelen toegevoegd ten behoeve van het kunnen doorzetten van deze uitstapprogramma’s.

De dekking van dit amendement wordt gevonden in artikel 13, de niet juridisch verplichte uitgaven.

Anker

Arib

Van Haersma Buma

Van der Staaij


XNoot
1

Vervanging in verband met wijziging van de ondertekening.


Amendement van het lid Anker c.s. ter vervanging van nr. 29 over het mogelijk maken van uitstapprogramma’s op het moment dat de Kaderwet Prostitutie is ingevoerd

2008-11-04
Dossier: 31700-VI
Indiener(s): Kees van der Staaij (SGP), Khadija Arib (PvdA), Ed Anker (CU), Sybrand van Haersma Buma (CDA)
Onderwerpen: begroting criminaliteit financiën openbare orde en veiligheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31700-VI-31.html