Kamerstuk 31466-24

Amendement van het lid Zijlstra c.s. om ARBO en verzekeringsartsen geen toegang te geven tot het Elektronisch Patiƫntendossier (EPD)

Dossier: Wijziging van de Wet gebruik burgerservicenummer in de zorg in verband met de elektronische informatieuitwisseling in de zorg


31 466
Wijziging van de Wet gebruik burgerservicenummer in de zorg in verband met de elektronische informatieuitwisseling in de zorg

nr. 24
AMENDEMENT VAN HET LID ZIJLSTRA C.S.

Ontvangen 13 februari 2009

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

Artikel I, onderdeel C, artikel 13h, wordt als volgt gewijzigd:

1. Voor de tekst wordt de aanduiding «1.» geplaatst.

2. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

2. Een beroepsbeoefenaar heeft, voor zover deze werkzaamheden verricht als bedrijfsarts, dan wel zorgverzekeringsarts, geen toegang tot de voorzieningen bedoeld in artikel 13a, eerste lid, en tot het elektronisch patiëntendossier.

II

Artikel IV komt te luiden:

ARTIKEL IV

De wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg wordt als volgt gewijzigd:

1. In artikel 10, tweede lid, wordt «Wet gebruik burgerservicenummer in de zorg» vervangen door: Kaderwet elektronische zorginformatieuitwisseling.

2. Aan artikel 47, eerste lid, wordt onder de vervanging van de punt aan het einde van onderdeel b door een puntkomma een onderdeel toegevoegd, luidende:

c. enig handelen of nalaten in strijd met artikel 13h van de Kaderwet elektronische zorginformatieuitwisseling.

3. In artikel 48 wordt onder vernummering van het negende tot het tiende lid een lid ingevoegd, luidende:

9. In gevallen waarin berechting plaatsvindt ten aanzien van het handelen of nalaten, bedoeld in artikel 47, eerste lid, onder c, wordt de in het eerste lid van het onderhavige artikel, onder f, bedoelde maatregel opgelegd.

Toelichting

Dit amendement regelt dat ARBO-artsen en verzekeringsartsen geen toegang hebben tot het EPD. Bovendien regelt dit amendement dat een beroepsbeoefenaar onder het tuchtrecht valt, als hij in strijd met artikel 13h van de Kaderwet elektronische zorginformatieuitwisseling een EPD inziet. Bij veroordeling hiervoor moet het tuchtcollege de betrokken beroepsbeoefenaar de maatregel van doorhaling van zijn bigregistratie opleggen.

Zijlstra

Omtzigt

Vermeij