Kamerstuk 31430-18

Amendement van het lid Aptroot over het minimum vereiste een draagvlak voor een nieuwe heffing voor ondernemers 'in hun eigen belang' wordt opgelegd

Dossier: Tijdelijke regels voor experimenten met een gebiedsgerichte bestemmingsheffing ten behoeve van aanvullende activiteiten van samenwerkende ondernemers mede in het publiek belang (Experimentenwet BGV-zones)


14,7 %
85,3 %

Verdonk

D66

CDA

CU

PvdD

SP

GL

PVV

PvdA

SGP

VVD


31 430
Tijdelijke regels voor experimenten met een gebiedsgerichte bestemmingsheffing ten behoeve van aanvullende activiteiten van samenwerkende ondernemers mede in het publiek belang (Experimentenwet BGV-zones)

nr. 18
AMENDEMENT VAN HET LID APTROOT

Ontvangen 4 december 2008

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

Artikel 5, eerste lid, wordt als volgt gewijzigd:

A. Onderdeel a wordt vervangen door:

a. meer dan de helft van de bijdrageplichtigen zich voor de inwerkingtreding heeft uitgesproken, en.

B. Onderdeel b vervalt.

II

In artikel 5, tweede lid, wordt de zinsnede «de criteria, bedoeld in dat lid, onder a en b» vervangen door: het criterium, bedoeld in dat lid, onder a.

Toelichting

Volgens het wetsontwerp kan een gemeente een heffing instellen en opleggen als slechts een derde van de ondernemers zich positief hierover heeft uitgesproken.

Door het amendement is verzekerd dat meer dan de helft van de betrokken ondernemers, de helft plus een, zich positief uitspreekt over de heffing.

Dit is toch wel het minimum vereiste aan draagvlak voor een nieuwe heffing die ondernemers «in hun eigen belang» wordt opgelegd.

Aptroot