Kamerstuk 31430-13

Amendement van het lid Blanksma-ven den Heuvel c.s. ter vervanging van nr. 11 over de mogelijkheid tot het instellen van een heffing

Dossier: Tijdelijke regels voor experimenten met een gebiedsgerichte bestemmingsheffing ten behoeve van aanvullende activiteiten van samenwerkende ondernemers mede in het publiek belang (Experimentenwet BGV-zones)


31 430
Tijdelijke regels voor experimenten met een gebiedsgerichte bestemmingsheffing ten behoeve van aanvullende activiteiten van samenwerkende ondernemers mede in het publiek belang (Experimentenwet BGV-zones)

nr. 13
AMENDEMENT VAN HET LID BLANKSMA-VAN DEN HEUVEL C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 111

Ontvangen 24 september 2008

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

Artikel 5, eerste lid, wordt als volgt gewijzigd:

I

In onderdeel a wordt «de helft» vervangen door: 60 procent.

II

In onderdeel b wordt «tweederde deel» vervangen door: 85 procent.

Toelichting

De BGV-zones zouden ten doel moeten hebben om te voorkomen dat een in omvang beperkte groep «free riders» profiteert van de investeringen die andere ondernemers doen om bijvoorbeeld de veiligheid en leefbaarheid van de publieke ruimte te verbeteren. De in artikel 5 lid 1 onder a en b van het wetsvoorstel opgenomen percentages laten de mogelijkheid open dat een gemeente een heffing instelt, terwijl een groot deel van de betrokken ondernemers (ongeveer 67%) tegen de heffing is. Dit kan voorkomen worden door de percentages te verhogen.

Blanksma-van den Heuvel

Van der Vlies

Van Leeuwen


XNoot
1

Vervanging in verband met wijziging in de ondertekening.