Stemming

Gewijzigd amendement van de leden Van den Berg en Van der Laan ter vervanging van nr. 9 over een beslistermijn voor de rechter in het kader van een deskundigenonderzoek en het horen van getuigen

85,3 %
14,7 %


SP

Volt

DENK

PvdD

GL

PVV

CDA

JA21

PvdA

Fractie Den Haan

CU

BBB

SGP

BIJ1

D66

FVD

VVD

Groep Van Haga


Nr. 39 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN DE LEDEN VAN DEN BERG EN VAN DER LAAN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 9

Ontvangen 4 juni 2021

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel J, onder 2, wordt in het voorgestelde vierde lid «doet de rechter, in afwijking van het bepaalde in het eerste lid, onderdelen a, b, c of e, zo spoedig mogelijk uitspraak» vervangen door «kan de termijn, bedoeld in het eerste lid, onderdelen a, b, c of e, met drie weken worden verlengd».

Toelichting

De indiener is van mening dat het verschil tussen een beslistermijn voor de rechter van drie weken en geen beslistermijn vastleggen in het kader van het doen uitvoeren van een deskundigenonderzoek en het horen van getuigen te groot is.

Daarom stelt de indiener voor de huidige termijn te verlengen met drie weken waardoor de rechter uiterlijk zes weken na indiening van het verzoekschrift over de opvolgende machtiging een beslissing moet nemen. Dit sluit aan bij allerlei andere bezwaar en beroepsmogelijkheden uit het bestuursrecht en geeft de belanghebbende (de cliënt die het betreft) duidelijkheid door de opname van een termijn. Het blijft natuurlijk de bedoeling dat de rechter zo spoedig mogelijk uitspraak doet, maar de indiener is van mening dat met dit voorstel zowel voor de rechter als voor de deskundige ruimte gecreëerd wordt om het deskundigenonderzoek op een ordentelijke wijze uit te laten voeren zonder afbreuk te doen aan de verdere procedure.

Van den Berg Van der Laan


Gewijzigd amendement van de leden Van den Berg en Van der Laan ter vervanging van nr. 9 over een beslistermijn voor de rechter in het kader van een deskundigenonderzoek en het horen van getuigen

2021-06-04
Dossier: 35667
Indiener(s): Joba van den Berg-Jansen (CDA), Jeanet van der Laan (D66)
Onderwerpen: organisatie en beleid ziekten en behandelingen zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35667-39.html