Stemming

Amendement van het lid Voordewind c.s. over het deels ongedaan maken van de korting op het bilaterale onderwijsprogramma van Bangladesh

52,7 %
47,3 %


Verdonk

PvdD

GL

CDA

VVD

D66

SGP

SP

PvdA

CU

PVV


32 123 V
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2010

nr. 25
AMENDEMENT VAN HET LID VOORDEWIND C.S.

Ontvangen 18 november 2009

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 2 Grotere veiligheid en stabiliteit, effectieve humanitaire hulpverlening en goed bestuur worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 7 000 (x € 1 000).

II

In artikel 5 Toegenomen menselijke ontplooiing en sociale ontwikkeling worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 7 000 (x € 1 000).

Toelichting

Dit amendement beoogt de voorziene korting van 13,5 miljoen euro van het bilaterale onderwijsprogramma van Bangladesh ten dele ongedaan te maken met een tegemoetkoming van 7 miljoen euro. Bangladesh deelt hiermee wel in de algemene korting op onderwijs die voor meerdere landen voorzien is in de wet, maar veel evenrediger dan in het voorstel van wet.

Het amendement wil daarmee zoveel mogelijk voorkomen dat behaalde resultaten ten aanzien van MDG 2 in Bangladesh, een land uit het profiel versnelde MDG bereiking, onder druk komen te staan en dat de regering van Bangladesh op zo korte termijn geconfronteerd wordt met grote schommelingen in het geplande budget voor onderwijs.

De dekking voor dit amendement wordt gezocht in het beleidsmatig nog niet ingevulde deel van artikel 2.5.

Voordewind

Irrgang

Van der Staaij

Pechtold

Ferrier


Amendement van het lid Voordewind c.s. over het deels ongedaan maken van de korting op het bilaterale onderwijsprogramma van Bangladesh

2009-11-18
Dossier: 32123-V
Indiener(s): Kees van der Staaij (SGP), Ewout Irrgang (SP), Kathleen Ferrier (CDA), Joël Voordewind (CU), Alexander Pechtold (D66)
Onderwerpen: begroting financiën internationaal ontwikkelingssamenwerking
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32123-V-25.html