Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Wiegman-van Meppelen Scheppink c.s. ter vervanging van nr. 96 over het financieren van opvanghuizen voor tienermoeders

86,0 %
14,0 %


PvdA

Verdonk

D66

CU

CDA

GL

SP

SGP

VVD

PVV

PvdD


31 700 XVI
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) voor het jaar 2009

nr. 99
GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID WIEGMAN-VAN MEPPELEN SCHEPPINK C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 961

Ontvangen 11 december 2008

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 44 Maatschappelijke ondersteuning worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 350 (x € 1000).

II

In artikel 44 Maatschappelijke ondersteuning worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 350 (x € 1000).

Toelichting

Goede opvang van en hulp aan tienermoeders is een speerpunt van het kabinet. De financiering van opvanghuizen specifiek voor tienermoeders is in de bestaande financiële kaders soms niet gegarandeerd, en het is wenselijk dat deze specifieke opvanghuizen in stand blijven.

Dit amendement beoogt vooralsnog vanaf 2009 tot en met 2011 jaarlijks € 350 000,– te reserveren voor het financieren (via centrumgemeenten) van specifieke opvanghuizen voor tienermoeders die acute financieringsproblemen hebben en met sluiting worden bedreigd. Het gaat hierbij vanwege dreigende sluiting in ieder geval om het VBOK-huis te Gouda. Er worden nadere criteria gesteld welke centrumgemeenten met een specifieke opvanginstelling voor tienermoeders die acuut met sluiting worden bedreigd in aanmerking kunnen komen voor de middelen. Ondertussen dient onderzoek plaats te vinden of en zo ja hoe de genoemde financiële kaders structureel aangepast kunnen worden.

De dekking voor deze maatregel kan worden gevonden door een herverdeling van de middelen die beschikbaar zijn gesteld voor de hulp aan tienermoeders in het kader van Beschermd en Weerbaar, waarvan € 1 miljoen structureel voor tienermoeders.

Wiegman-Van Meppelen Scheppink

Jan de Vries

Wolbert


XNoot
1

Vervanging in verband met wijziging van de ondertekening.


Gewijzigd amendement van het lid Wiegman-van Meppelen Scheppink c.s. ter vervanging van nr. 96 over het financieren van opvanghuizen voor tienermoeders

2008-12-11
Dossier: 31700-XVI
Indiener(s): Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink (CU), Jan de Vries (CDA), Agnes Wolbert (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiën organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31700-XVI-99.html