Stemming

Amendement van het lid Van der Ham om het budget voor de innovatieprestatie-contracten (IPC) te verruimen om innovatie in het MKB te ondersteunen

24,0 %
76,0 %


SGP

PvdA

VVD

Verdonk

D66

CDA

SP

GL

PVV

CU

PvdD


31 700 XIII
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische Zaken (XIII) voor het jaar 2009

nr. 17
AMENDEMENT VAN HET LID VAN DER HAM

Ontvangen 22 oktober 2008

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 2 Een sterk innovatievermogen worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 22 500 (x € 1000).

II

In artikel 5 Internationale economische betrekkingen worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 22 500 (x € 1000).

Toelichting

Dit amendement strekt ertoe het budget voor de innovatieprestatie-contracten (IPC) te verruimen om innovatie in het MKB te ondersteunen. De indiener acht het IPC (Innovatieprestatiecontracten) een belangwekkend instrument om innovatie bij het MKB te stimuleren. In clusters werken MKB bedrijven aan innovatie en zij vormen netwerken met kennisinstellingen. De reactie uit het veld is zeer positief over deze regeling, dat bleek ook tijdens de consultatie inzake de industriebrief. De indiener acht het van belang dat de overheid betrouwbaar innovatiebeleid voert en dat daartoe de budgetten toereikend zijn en voor lange termijn toegankelijk. Dit amendement wordt gedekt uit het niet juridisch verplichte deel in artikel 5, operationele doelstelling 3.

Van der Ham


Amendement van het lid Van der Ham om het budget voor de innovatieprestatie-contracten (IPC) te verruimen om innovatie in het MKB te ondersteunen

2008-10-22
Dossier: 31700-XIII
Indiener(s): Boris van der Ham (D66)
Onderwerpen: begroting economie financiƫn ondernemen
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31700-XIII-17.html