Stemming

Amendement van het lid Karabulut om de langdurigheidstoeslag tot drie jaar te waarborgen

24,0 %
76,0 %


SGP

VVD

PVV

D66

PvdD

PvdA

CU

GL

Verdonk

SP

CDA


31 441
Wijziging van de Wet werk en bijstand in verband met decentralisering van de langdurigheidstoeslag en op bevordering van maatschappelijke participatie gerichte ondersteuning van huishoudens met schoolgaande kinderen

nr. 9
AMENDEMENT VAN HET LID KARABULUT

Ontvangen 23 september 2008

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel I wordt als volgt gewijzigd:

I

In onderdeel B, punt 2, wordt het tweede lid, onderdeel b, vervangen door:

b. voor zover het gaat om het eerste lid, onderdeel d, in ieder geval betrekking op de hoogte van de langdurigheidstoeslag, de duur van de ononderbroken periode bedoeld in artikel 36, eerste lid, en de wijze waarop invulling wordt gegeven aan het begrip gebrek aan arbeidsmarktperspectief.

II

In onderdeel E wordt in artikel 36, eerste lid, de zinsnede «die langdurig een laag inkomen» vervangen door: die gedurende een bij de verordening, bedoeld in artikel 8, eerste lid, onderdeel d, vast te stellen ononderbroken periode van ten hoogste 36 maanden een inkomen heeft dat niet hoger is dan de bijstandsnorm.

Toelichting

Dit amendement strekt ertoe dat het recht op de langdurigheidstoeslag voor mensen die drie jaar lang een inkomen hebben dat niet hoger is dan de bijstandsnorm, is gewaarborgd. De gemeenten krijgen de mogelijkheid om de termijn van drie jaar te verkorten voor deze groep mensen met een inkomen op bijstandsniveau, maar niet te verlengen. Wel hebben de gemeenten de vrijheid om voor mensen met een inkomen boven de bijstandsnorm een langere periode te hanteren. Met dit amendement wordt voorkomen dat mensen langer dan 3 jaar op het sociaal minimum leven.

Karabulut


Amendement van het lid Karabulut om de langdurigheidstoeslag tot drie jaar te waarborgen

2008-09-23
Dossier: 31441
Indiener(s): Sadet Karabulut
Onderwerpen: bestuur gemeenten organisatie en beleid sociale zekerheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31441-9.html