Stemming

Amendement van de leden Besselink en Jan de Vries over het examenstelsel en voor de kwaliteit en inhoud van de examenprogramma's

100,0 %
0,0 %


VVD

SP

GL

Verdonk

D66

PVV

SGP

PvdA

PvdD

CDA

CU


31 411
Instelling van een College voor examens, alsmede houdende wijziging van de Wet op het onderwijstoezicht en de Wet op het voortgezet onderwijs (Wet College voor examens)

nr. 13
AMENDEMENT VAN DE LEDEN BESSELINK EN JAN DE VRIES

Ontvangen 26 november 2008

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

Artikel 2 wordt als volgt gewijzigd:

Na het zesde lid wordt een nieuw lid ingevoegd, luidende:

6a. De regelingen, bedoeld in het tweede lid, onderdelen e en f, en vijfde lid, onderdeel a, treden slechts in werking na goedkeuring door Onze Minister. Onze Minister kan zijn goedkeuring onthouden wegens strijd met het recht of het algemeen belang.

Toelichting

Aan artikel 2 van het wetsvoorstel College voor examens wordt een nieuw lid toegevoegd. Dit lid bepaalt dat aan de regelgevende taken van het college op het terrein van regels voor de omzetting van de scores in cijfers, van syllabi en van het examenprogramma Nederlands als tweede taal goedkeuring van de minister is gekoppeld. Hiermee wordt nadrukkelijker invulling gegeven aan de verantwoordelijkheid van de minister voor het examenstelsel en voor de kwaliteit en inhoud van de examenprogramma’s.

Besselink

Jan de Vries


Amendement van de leden Besselink en Jan de Vries over het examenstelsel en voor de kwaliteit en inhoud van de examenprogramma's

2008-11-26
Dossier: 31411
Indiener(s): Marianne Besselink (PvdA), Jan de Vries (CDA)
Onderwerpen: bestuur economie onderwijs en wetenschap organisatie en beleid voortgezet onderwijs
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31411-13.html