Kamerstuk 35013-20

Gewijzigd amendement van het lid Van Eijs ter vervanging van nr. 13 over voldoen aan structuurvisie bij vaststelling projectuitvoeringsbesluit

Dossier: Wijziging van de Crisis- en herstelwet in verband met het versnellen van woningbouw en het faciliteren van duurzame ontwikkeling, zoals het verduurzamen van het energiegebruik


Nr. 20 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID VAN EIJS TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 13

Ontvangen 18 december 2018

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel F, onder 1, wordt in het voorgestelde eerste lid aan het slot een zin toegevoegd, luidende: burgemeester en wethouders kunnen het projectuitvoeringsbesluit ten aanzien van een project als bedoeld in artikel 2.9, eerste lid, onderdeel a, alleen vaststellen indien de gemeenteraad in een structuurvisie als bedoeld in artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening de gronden waarop het projectuitvoeringsbesluit betrekking heeft voor woningbouw heeft aangewezen.

Toelichting

De toevoeging van de eis om aan de structuurvisie te voldoen als het gaat om woningbouwprojecten van tenminste 12 woningen met een maximum van 1500 dan wel 2000 woningen bij het nemen van een projectuitvoeringsbesluit versterkt de positie van de gemeenteraad in de Crisis- en herstelwet.

Door de toevoeging van de structuurvisie wordt de gemeenteraad de ruimte gegeven om vooraf aan projectuitvoeringsbesluiten een democratisch goedgekeurd kader neer te zetten. Met de toevoeging worden alleen projecten beloond met een projectuitvoeringsbesluit als er aan de voorkant van woningbouwprojecten goed is nagedacht over het voldoen aan de vastgestelde structuurvisie.

Van Eijs