Kamerstuk 32123-XIII-9

Amendement van het lid Ten Hoopen c.s. over het verhogen van het budget voor de regeling Veiligheid Kleine Bedrijven

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische Zaken (XIII) voor het jaar 2010


78,7 %
21,3 %

CU

PvdD

PVV

GL

SGP

Verdonk

CDA

VVD

D66

PvdA

SP


32 123 XIII
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische Zaken (XIII) voor het jaar 2010

nr. 9
AMENDEMENT VAN HET LID TEN HOOPEN C.S.

Ontvangen 28 oktober 2009

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd

I

In artikel 3 Een concurrerend ondernemingsklimaat worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 10 000 (x € 1 000).

II

In artikel 10 elektronische communicatie en post worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 10 000 (x € 1 000).

Toelichting

Het begrote bedrag voor het Actieplan veilig ondernemen (artikel 3, onderdeel van operationele doelstelling 2) wordt verhoogd met € 10 miljoen. Op basis van het stijgend aantal aanvragen van MKB-bedrijven is het budget voor de regeling Veiligheid Kleine Bedrijven begin 2010 op en is er tenminste € 10 miljoen extra budget nodig. Terecht geeft de staatssecretaris van Economische Zaken in de beantwoording van de schriftelijke vragen over de begroting van Economische Zaken aan dat als er geen budget meer is, in 2010 eventuele voortgang van deze stimuleringsregeling voor het MKB bezien zal worden. Om te voorkomen dat de veiligheid van MKB-bedrijven in het geding komt en aanvragen niet gehonoreerd kunnen worden, wordt het budget van de regeling Veiligheid Kleine Bedrijven met € 10 miljoen verhoogd.

Dekking voor het benodigde budget wordt gevonden door binnen artikel 10 elektronische communicatie en post, operationele doelstelling 3, het budget van de subsidieregeling PRIMA met € 10 miljoen te verlagen.

Ten Hoopen

Van der Vlies

Smeets

Ortega-Martijn