Kamerstuk 32123-X-99

Medewerkers voor de werving van etnisch culturele minderheden

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2010

Gepubliceerd: 12 februari 2010
Indiener(s): Jack de Vries (staatssecretaris defensie) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn integratie migratie en integratie organisatie en beleid werk
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32123-X-99.html
ID: 32123-X-99

32 123 X
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2010

nr. 99
BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN DEFENSIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 12 februari 2010

In het algemeen overleg Personeel van 3 februari jl. heb ik toegezegd u te zullen informeren over de plaatsing van extra wervingsvoorlichters bij het dienstencentrum personeelsvoorziening die zich bezig houden met de werving van etnisch-culturele minderheden en vrouwen.

In de staf van het dienstencentrum personeelsvoorziening is een medewerker werkzaam die zich bezig houdt met de werving van etnisch-culturele minderheden en vrouwen. Verder hebben de wervingsafdelingen voor de vier operationele commando’s in het dienstencentrum personeelsvoorziening elk een medewerker voor de wervingsvoorlichting aan etnisch-culturele minderheden en vrouwen. Naast deze voltijdsfuncties is er een pool van parttime wervingsvoorlichters. De pool bestaat uit een doorsnede van defensiemedewerkers, waaronder personeel met een andere etnisch-culturele achtergrond. Deze medewerkers zijn getraind om als wervingsvoorlichter te kunnen optreden. Vanaf 1 januari 2010 worden zij ingezet op onder andere beurzen en evenementen.

Tevens investeert het dienstencentrum personeelsvoorziening in arbeidsmarkt gerelateerd onderzoek om de werving van etnisch-culturele minderheden verder te verbeteren.

De staatssecretaris van Defensie,

J. G. de Vries