Kamerstuk 32123-X-51

Amendement van het lid Peters c.s. waarin de extra bezuiniging op wetenschappelijk onderzoek in opdracht van het ministerie van Defensie ongedaan wordt gemaakt

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2010


32 123 X
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2010

nr. 51
AMENDEMENT VAN HET LID PETERS C.S.

Ontvangen 2 december 2009

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel 26 Commando DienstenCentra worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 5 500 (x € 1 000).

II

In artikel 90 Algemeen worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 5 500 (x € 1 000).

Toelichting

Dit amendement beoogt de extra bezuiniging op wetenschappelijk onderzoek in opdracht van het ministerie van Defensie ongedaan te maken. Kennis en innovatie, bijvoorbeeld op het gebied van «Niet-letale inzetmiddelen» door TNO en advisering over elektrische energiebronnen en opwekkers voor het Soldier Modernisation programma door KEMA, zijn onmisbaar om de uitdagingen van de toekomstige krijgsmacht te lijf te gaan.

De dekking wordt gevonden in artikel 26 Commando Dienstencentra. Verlaging van het budget voor dienstvoertuigen ondergebracht in de Defensie Verkeers- en Vervoersorganisatie, die valt onder de Bedrijfsgroep Transport (binnen artikel 26), moet de bezuiniging op wetenschappelijk onderzoek ongedaan maken.

Peters

Pechtold

Ten Broeke