Kamerstuk 32123-V-59

Toekomstige financiering projecten mediadiversiteit

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2010

Gepubliceerd: 18 november 2009
Indiener(s): Maxime Verhagen (minister buitenlandse zaken) (CDA)
Onderwerpen: begroting cultuur en recreatie financiƫn media
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32123-V-59.html
ID: 32123-V-59

32 123 V
Vaststelling van de begrotingsstaten van het ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2010

nr. 59
BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 18 november 2009

In aanvulling op mijn brief aan uw Kamer van 17 november jl. (kamerstuk 32 123 V, nr. 58) betreffende de financiering van projecten op het gebied van mediadiversiteit informeer ik u hierbij over een mogelijk «gat» van deze financiering bij toekomstige projecten.

Zoals in de afgelopen jaren zullen ook komende jaren in het Mensenrechtenfonds voldoende middelen worden gereserveerd ten behoeve van projecten op het gebied van mediadiversiteit en mediavrijheid in verschillende landen, waaronder Iran. Zoals ook dit jaar zullen specifieke bepalingen hiertoe worden opgenomen in de nog te publiceren beleidsregels voor 2010. Dit betekent dat aanvragen voor de periode vanaf 1 januari 2011 reeds in 2010 kunnen worden ingediend. Over ingediende projecten zal ik uiterlijk op 1 oktober 2010 beschikken, zodat organisaties van wie de subsidie tot eind 2010 loopt, tijdig zijn geïnformeerd of een nieuwe subisidie wordt verstrekt.

Het spreekt voor zich dat alle projectaanvragen onderling op kwaliteit zullen worden vergeleken. Het is daarbij niet mogelijk organisaties met lopende projecten de garantie te geven dat nieuwe projectaanvragen zullen worden gehonoreerd. Dit is in strijd met de wet- en regelgeving op het gebied van subsidieverstrekking.

De minister van Buitenlandse Zaken,

M. J. M. Verhagen