Kamerstuk 31855-48

Amendement van het lid Voordewind c.s. ter vervanging van nr. 31 over het inrichten van een voorziening in het historisch meldingenarchief waarmee een jeugdige uit het historisch meldingenarchief kan worden verwijderd

Dossier: Wijziging van de Wet op de jeugdzorg in verband met de introductie van een verwijsindex om vroegtijdige en onderling afgestemde verlening van hulp, zorg of bijsturing ten behoeve van risicojongeren die bepaalde risico’s lopen te bevorderen (verwijsindex risicojongeren)


100,0 %
0,0 %

CDA

GL

SGP

CU

PvdA

Verdonk

VVD

PVV

D66

SP

PvdD


31 855
Wijziging van de Wet op de jeugdzorg in verband met de introductie van een verwijsindex om vroegtijdige en onderling afgestemde verlening van hulp, zorg of bijsturing ten behoeve van jeugdigen die bepaalde risico’s lopen te bevorderen (verwijsindex risico’s jeugdigen)

nr. 48
AMENDEMENT VAN HET LID VOORDEWIND C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 311

Ontvangen 1 juli 2009

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

Aan artikel I, onderdeel, B, artikel 2o, derde lid, wordt een volzin toegevoegd, luidende: Van het historisch meldingenarchief maakt een voorziening deel uit waarmee een jeugdige uit het historisch meldingenarchief kan worden verwijderd.

Toelichting

Dit amendement scherpt het derde lid van artikel 2o aan. Zoals bekend, kunnen jeugdigen met een beroep op de Wet bescherming persoonsgegevens bezwaar maken en beroep instellen tegen opname in de verwijsindex. Dat geldt ook voor opname in het historisch archief. Uit de wettekst blijkt niet ondubbelzinning dat de technische voorziening hiertoe deel uitmaakt van het historisch archief.

Voordewind

Dibi

Koşer Kaya

Sterk

Dijsselbloem

Van der Vlies

Langkamp


XNoot
1

Vervanging in verband met de ondertekening.