Kamerstuk 31700-XVI-72

Staat van de Gezondheidszorg 2008: ‘Risico’s van medische technologie onderschat’

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) voor het jaar 2009

Gepubliceerd: 4 november 2008
Indiener(s): Ab Klink (minister volksgezondheid, welzijn en sport) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiën onderwijs en wetenschap onderzoek en wetenschap organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31700-XVI-72.html
ID: 31700-XVI-72

31 700 XVI
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) voor het jaar 2009

nr. 72
BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 4 november 2008

Hierbij bied ik u, mede namens de staatssecretaris van VWS, het rapport «Staat van de Gezondheidszorg 2008» aan, dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg dit jaar heeft gewijd aan de risico’s van medische technologieën1.

Het rapport geeft een overzicht van de stand van zaken rondom de toepassing van deze technologieën. Belangrijke onderdelen van de boodschap uit het rapport zijn al aan de orde gekomen in een aantal reeds uitgebrachte inspectierapporten2.

Op basis van die rapporten zijn, in het belang van de patiëntveiligheid, reeds vervolgacties in gang gezet.

Ik ben voornemens u vóór 1 maart 2009 een inhoudelijke reactie aan te bieden op de zaken die de Inspectie voor de Gezondheidszorg in het nu voorliggende rapport naar voren brengt en de samenhang daartussen.

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink


XNoot
1

Ter inzage gelegd bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer.

XNoot
2

Standaardisatie onmisbaar voor risicovermindering in operatief proces (2008), Rapport «Risico’s minimaal invasieve chirurgie onderschat, kwaliteitssysteem voor laparoscopische operaties ontbreekt» (2007), Preoperatief traject ontbeert multidisciplinaire en gestandaardiseerde aanpak en teamvorming (2007), Neem (inwerk)tijd voor het desinfectiebeleid (2007)