Kamerstuk 31700-VII-88

Ontwikkelingen met betrekking tot de Europese bestuurskracht van de decentrale overheden

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2009

Gepubliceerd: 3 juni 2009
Indiener(s): Guusje ter Horst (minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (PvdA)
Onderwerpen: begroting bestuur europese zaken financiƫn internationaal organisatie en beleid provincies
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31700-VII-88.html
ID: 31700-VII-88

31 700 VII
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2009

nr. 88
BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 3 juni 2009

Uw schriftelijke verzoek van 6 april jongstleden (kenmerk 2009Z04567/2009D16734) waarin u vraagt geïnformeerd te worden over de ontwikkelingen met betrekking tot de Europese bestuurskracht van de decentrale overheden heb ik in goede orde ontvangen.

Ik zal samen met de staatssecretaris van Europese Zaken beide Kamers schriftelijk informeren over de ontwikkelingen en de realisatie van de aangekondigde acties uit de beleidsbrief uit 2007 waaraan u in uw brief refereert. Tevens wil ik van de gelegenheid gebruik maken om u in deze correspondentie te informeren over mijn visie met betrekking tot dit beleidsterrein voor de komende jaren.

Om een volledig en samenhangend overzicht te kunnen presenteren met betrekking tot de ontwikkeling van de Europese bestuurskracht van de decentrale overheden, zal ik deze brief kort na het zomerreces aan u aanbieden.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

G. ter Horst