Gepubliceerd: 19 december 2008
Indiener(s): Eberhard van der Laan (minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (PvdA)
Onderwerpen: bestuur gemeenten huisvesting huren en verhuren organisatie en beleid recht strafrecht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31556-7.html
ID: 31556-7
Origineel: 31556-2

31 556
Wijziging van de Huisvestingswet (mogelijkheid van bestuurlijke boete voor enkele overtredingen)

nr. 7
NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 22 december 2008

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

Artikel II komt te luiden:

ARTIKEL II

1. Indien het bij koninklijke boodschap van 22 juli 2004 ingediende voorstel van wet tot aanvulling van de Algemene wet bestuursrecht (Vierde tranche Algemene wet bestuursrecht) (29 702) tot wet is verheven en die wet in werking treedt, treedt deze wet op hetzelfde tijdstip in werking.

2. Indien het voorstel van wet, bedoeld in het eerste lid, na tot wet te zijn verheven, in werking is getreden voor de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin deze wet wordt geplaatst, treedt deze wet in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van dat Staatsblad.

Toelichting

Het wetsvoorstel tot aanvulling van de Algemene wet bestuursrecht (Vierde tranche Algemene wet bestuursrecht) (Kamerstukken I 2006/07, 29 702, A) zal, na tot wet te zijn verheven, niet eerder dan medio 2009 in werking treden. De Vierde tranche Algemene wet bestuursrecht bevat onder meer de algemene kaders omtrent de bestuurlijke boete. Zonder die kaders kan de bestuurlijke boete zoals voorgesteld voor de Huisvestingswet niet worden toegepast. De voorgestelde regeling van de bestuurlijke boete in de Huisvestingswet kan niet eerder in werking treden dan de Vierde tranche Algemene wet bestuursrecht. Met deze nota van wijziging is daarin voorzien.

De minister voor Wonen, Wijken en Integratie,

E. E. van der Laan