31 441
Wijziging van de Wet werk en bijstand in verband met decentralisering van de langdurigheidstoeslag en op bevordering van maatschappelijke participatie gerichte ondersteuning van huishoudens met schoolgaande kinderen

nr. 8
AMENDEMENT VAN HET LID SPIES C.S.

Ontvangen 23 september 2008

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

Artikel I wordt als volgt gewijzigd:

I

In de considerans wordt «dat het wenselijk is de mogelijkheden voor inkomensondersteuning beter in evenwicht te brengen met de mogelijkheden tot inkomensverbetering op de arbeidsmarkt» vervangen door: dat het wenselijk is de langdurigheidstoeslag te decentraliseren.

II

In onderdeel B, punt 2, wordt in het tweede lid, onderdeel b, de zinsnede «de wijze waarop invulling wordt gegeven aan de begrippen langdurig, laag inkomen en gebrek aan arbeidsmarktperspectief» vervangen door: de wijze waarop invulling wordt gegeven aan de begrippen langdurig en laag inkomen.

III

In onderdeel E vervalt in artikel 36, eerste lid, de zinsnede «door een gebrek aan arbeidsmarktperspectief».

Toelichting

Zeker nu de langdurigheidstoeslag ook uitgekeerd kan worden aan werkenden is de meerwaarde van het criterium «gebrek aan arbeidsmarktperspectief» niet aanwezig. Bovendien is de uitwerking van het begrip «gebrek aan arbeidsmarktperspectief» in objectieve criteria in een gemeentelijke verordening nauwelijks uitvoerbaar.

Spies

Spekman

Karabulut