Stemming

Amendement van de leden Slootweg en Hermans over 1,2 miljoen euro voor uitbreiding en verlenging van de technologie challenge

87,3 %
12,7 %


PvdA

SGP

GL

PVV

D66

CU

DENK

CDA

SP

FVD

PvdD

50PLUS

VVD


Nr. 19 AMENDEMENT VAN DE LEDEN SLOOTWEG EN HERMANS

Ontvangen 18 oktober 2018

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 3 Langdurige zorg en ondersteuning worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 1.200 (x € 1.000).

II

In artikel 3 Langdurige zorg en ondersteuning worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 1.200 (x € 1.000).

Toelichting

Van de extra middelen die beschikbaar zijn voor de kwaliteit van de verpleeghuizen kan landelijk 15% ingezet worden voor innovaties. Er zijn verpleeghuizen die geen weet hebben van innovatieve activiteiten van collega-verpleeghuizen. Kennisdeling is een belangrijke voorwaarde voor succesvolle brede implementaties van innovaties. Deze kennisdeling wordt via de regionale aanpak arbeidsmarkt en «Waardigheid en Trots op locatie» reeds ondersteund. Daarnaast is er een technologie challenge waaraan nu acht verpleeghuizen (met tandempartner) meedoen, die actief bestaande technologie implementeren en kennis delen. Deze technologie challenge wordt uitgebreid en verlengd naar 2019 zodat ook andere verpleeghuizen kunnen deelnemen. Hiervoor wordt 1,2 miljoen euro opgenomen in artikel 3 Langdurige zorg en ondersteuning, te dekken binnen de transitiemiddelen die daar beschikbaar zijn. Er wordt daarbij een relatie gelegd met de inzet van beschikbare transitiemiddelen en «Waardigheid en Trots op locatie» zodat de borging en implementatie van innovatie worden versterkt.

Slootweg Hermans


Amendement van de leden Slootweg en Hermans over 1,2 miljoen euro voor uitbreiding en verlenging van de technologie challenge

2018-10-18
Dossier: 35000-XVI
Indiener(s): Evert Jan Slootweg (CDA), Sophie Hermans (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35000-XVI-19.html