Stemming

Amendement van de leden Van der Graaf en Van Dam over een professionele voorziening op het terrein van geestelijke verzorging voor de politie

86,7 %
13,3 %


D66

50PLUS

DENK

SGP

PvdD

VVD

GL

FVD

PVV

CU

SP

CDA

PvdA


Nr. 28 AMENDEMENT VAN DE LEDEN VAN DER GRAAF EN VAN DAM

Ontvangen 29 november 2017

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 31 Politie worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 200 (x € 1.000).

II

In artikel 92 Nominaal en onvoorzien worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 200 (x € 1.000).

Toelichting

Onze politiemensen werken met hart en ziel. Politiewerk brengt voor de politiemedewerkers ingrijpende situaties, soms op leven en dood, en daaruit voortvloeiende morele afwegingen met zich mee. Diverse onderzoeken, zoals het onderzoek «Onder je pet praten» (Simone de Wit) en het onderzoek «ZIN in politiewerk» (Rijksuniversiteit Groningen) hebben de wenselijkheid van professionele geestelijke verzorging bij de politie verkend en aangetoond.

Ruim tien jaar geleden is afgesproken dat ieder korps voorziet in een professionele voorziening op het terrein van geestelijke verzorging. Dat is nooit van de grond gekomen, omdat er een pluraliteit bestond over de denkbeelden over geestelijke verzorging binnen de verschillende korpsen op dat moment. Het

nationale politiebestel biedt nu de mogelijkheid om één generiek beleid met betrekking tot zingeving en geestelijke verzorging uit te werken.

Dit amendement zet daartoe een eerste stap, door geld beschikbaar te stellen om met voldoende mensen werk te maken van een professionele voorziening op het terrein van geestelijke verzorging.

De dekking van dit amendement kan gevonden worden in de op artikel 92 gereserveerde middelen voor nominale en onvoorziene kosten.

Van der Graaf Van Dam


Amendement van de leden Van der Graaf en Van Dam over een professionele voorziening op het terrein van geestelijke verzorging voor de politie

2017-11-29
Dossier: 34775-VI
Indiener(s): Jan de Graaf (CDA), Chris van Dam (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34775-VI-28.html