Stemming

Amendement van het lid Voortman over niet delen van ongeëvalueerde gegevens met buitenlandse diensten zonder samenwerkingsverband (Herdruk)

16,0 %
84,0 %


Monasch

PVV

GL

D66

CU

GrBvK

PvdD

Houwers

CDA

PvdA

Klein

SGP

VVD

GrKÖ

50PLUS

SP

Van Vliet


Nr. 22 HERDRUK1 AMENDEMENT VAN HET LID VOORTMAN

Ontvangen 2 februari 2017

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel 64 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid vervalt: of ongeëvalueerde.

2. Het derde lid vervalt.

Toelichting

Dit amendement regelt dat de mogelijkheid tot het delen van niet-geëvalueerde gegevens met buitenlandse veiligheidsdiensten waarmee geen samenwerkingsverband als bedoeld in artikel 88 is aangegaan, wordt geschrapt. De indiener is van mening dat de regering niet overtuigend heeft beargumenteerd in welke situaties het delen van niet-geëvalueerde gegevens met buitenlandse diensten noodzakelijk is. De indiener is verder van mening dat er grote risico’s zijn verbonden aan het delen van niet-geëvalueerde gegevens met buitenlandse diensten, aangezien onbekend is wat er met deze gegevens wordt weggegeven. De impact van dergelijke risico’s is des te groter wanneer het gaat om veiligheidsdiensten van landen waarmee geen samenwerkingsverband als bedoeld in artikel 88 bestaat. Voor deze diensten heeft immers geen toets plaatsgevonden op basis van de vereisten van artikel 88, zoals de democratische inbedding en de eerbiediging van mensenrechten. Door het delen van niet-geëvalueerde gegevens met deze diensten ontstaat bijvoorbeeld het risico dat onbedoeld gegevens worden gedeeld die consequenties hebben voor Nederlandse burgers die in het betreffende land verblijven of dat in de toekomst zullen doen.

Voortman


Amendement van het lid Voortman over niet delen van ongeëvalueerde gegevens met buitenlandse diensten zonder samenwerkingsverband (Herdruk)

2017-02-02
Dossier: 34588
Indiener(s): Linda Voortman (GL)
Onderwerpen: openbare orde en veiligheid organisatie en beleid recht staatsrecht terrorisme
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34588-22.html