Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Dikkers c.s. ter vervanging van nr. 41, over parlementaire betrokkenheid bij een algemene maatregel van bestuur

62,7 %
37,3 %


50PLUS

CDA

PVV

SGP

D66

SP

VVD

PvdA

GL

GrKÖ

PvdD

GrBvK

Van Vliet

Klein

CU


Nr. 60 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID DIKKERS C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 411

Ontvangen 17 november 2014

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel D, wordt artikel 21 als volgt gewijzigd:

1. In het vijfde lid wordt de zinsnede «kan bij algemene maatregel van bestuur worden beperkt» vervangen door: wordt bij algemene maatregel van bestuur beperkt.

2. Het zesde lid komt te luiden:

  • 6. Het ontwerp van een krachtens het vijfde lid vast te stellen algemene maatregel van bestuur wordt aan de beide kamers der Staten-Generaal overgelegd. De voordacht voor de vast te stellen algemene maatregel van bestuur kan worden gedaan nadat vier weken na de overlegging zijn verstreken, tenzij binnen die termijn door of namens een der kamers of door ten minste een vijfde van het grondwettelijk aantal leden van een der kamers de wens te kennen wordt gegeven dat het onderwerp van de algemene maatregel van bestuur bij wet wordt geregeld. In dat geval wordt een daartoe strekkend voorstel van wet zo spoedig mogelijk ingediend. Indien het voorstel van wet wordt ingetrokken of indien een van de beide kamers van de Staten-Generaal besluit het voorstel niet aan te nemen, wordt de algemene maatregel van bestuur ingetrokken.

Toelichting

Met dit amendement wordt allereerst geregeld dat de rechtvaardigingsgrond, bedoeld in artikel 21, tweede lid, onderdeel d, van de Meststoffenwet, in ieder geval wordt beperkt bij algemene maatregel van bestuur.

Ten tweede regelt het amendement dat de Kamer de mogelijkheid heeft met 30 leden te besluiten dat het onderwerp van de AMvB bij wet wordt geregeld. Ook indien later de AMvB zou worden aangepast, heeft de Kamer die mogelijkheid.

Dikkers Schouw Klaver


Gewijzigd amendement van het lid Dikkers c.s. ter vervanging van nr. 41, over parlementaire betrokkenheid bij een algemene maatregel van bestuur

2014-11-17
Dossier: 33979
Indiener(s): Gerard Schouw (D66), Sjoera Dikkers (PvdA), Jesse Klaver (GL)
Onderwerpen: dieren landbouw
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33979-60.html