Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Verhoeven ter vervanging van nr. 15 waarmee voor bestaande schoolplannen de bestaande regels blijven gelden

89,3 %
10,7 %


GrBvK

GrKÖ

CDA

Van Vliet

PvdA

SGP

GL

PvdD

CU

VVD

SP

50PLUS

Klein

PVV

D66

Houwers


Nr. 20 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID VERHOEVEN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 15

Ontvangen 28 september 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Na artikel XIV wordt een artikel ingevoegd, luidende:

ARTIKEL XIVA

  • 1. De artikelen 12 van de Wet op het primair onderwijs, 15 van de Wet primair onderwijs BES, 21 van de Wet op de expertisecentra, 24 van de Wet op het voortgezet onderwijs en 50 van de Wet voortgezet onderwijs BES zoals deze luidden op de dag voor de dag van inwerkingtreding van deze wet, blijven van kracht ten aanzien van vigerende schoolplannen.

  • 2. Bij het onderzoek, bedoeld in artikel 11, derde lid, van de Wet op het onderwijstoezicht, van instellingen met een schoolplan als bedoeld in het eerste lid, kan de inspectie van de instelling met betrekking tot respectievelijk het onderwijskundig beleid en het personeelsbeleid een uitwerking verzoeken van:

    • a. het pedagogisch-didactisch klimaat en het schoolklimaat alsmede het zorg dragen voor de veiligheid op school,

    • b. het voldoen aan de eisen van bevoegdheid en de wijze waarop de bekwaamheid wordt onderhouden alsmede het pedagogisch-didactisch handelen van het onderwijspersoneel.

  • 3. Het tweede lid is van overeenkomstige toepassing op het bezoek, bedoeld in artikel 11, achtste lid, van de Wet op het onderwijstoezicht.

Toelichting

Dit amendement regelt dat ten aanzien van bestaande schoolplannen de bestaande regels blijven gelden, waardoor scholen niet genoodzaakt worden bestaande schoolplannen voortijdig te herzien. Pas als scholen, waarschijnlijk vanwege het aflopen van de termijn van vier jaar waarvoor een schoolplan wordt opgesteld, een nieuw schoolplan opstellen zijn de bepalingen uit deze wet daarop van toepassing. In deze overgangsfase kan de inspectie bij een onderzoek van de school wel vragen om een uitwerking van de onderdelen die in de huidige bepalingen met betrekking tot het schoolplan ontbreken. Het is aan de inspectie om te beoordelen in hoeverre dit verzoek vanuit het oogpunt van proportionaliteit noodzakelijk is.

Verhoeven


Gewijzigd amendement van het lid Verhoeven ter vervanging van nr. 15 waarmee voor bestaande schoolplannen de bestaande regels blijven gelden

2015-09-28
Dossier: 33862
Indiener(s): Kees Verhoeven (D66)
Onderwerpen: bestuur de nederlandse antillen en aruba onderwijs en wetenschap organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33862-20.html