Stemming

Amendement van het lid Maij c.s. ter vervanging van nr. 23 over het verhogen van de beschikbare middelen voor FLOW met € 10 miljoen in 2013

78,0 %
22,0 %


SP

PvdA

50PLUS

SGP

CU

GL

PvdD

CDA

VVD

PVV

D66


Nr. 26 AMENDEMENT VAN HET LID MAIJ C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 231

Ontvangen 17 december 2012

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 4 Meer welvaart, eerlijkere verdeling en minder armoede worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 10 000 (x € 1 000).

II

In artikel 5 Toegenomen menselijke ontplooiing en sociale ontwikkeling worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 10 000 (x € 1 000).

Toelichting

Dit amendement beoogt binnen artikel 5.3 de beschikbare middelen voor FLOW te verhogen met € 10 miljoen in 2013.

Het fonds «Funding Leadership and Opportunities for Women» (FLOW) heeft als doel om de positie van vrouwen en meisjes in ontwikkelingslanden te verbeteren. Vanuit FLOW worden maatschappelijke organisaties gefinancierd om aan dit doel te voldoen. Dit is hard nodig, omdat ondanks wereldwijde afspraken omtrent de rechten, kansen, en veiligheid van vrouwen en meisjes er op dit vlak nog maar beperkte vooruitgang geboekt is. Gender ongelijkheid is nog steeds aan de orde van de dag. Zo is de Arabische lente voor meisjes en vrouwen vooralsnog vooral een herfst gebleken. Ook op internationaal niveau vreest men achteruitgang op het gebied van afspraken over de rechten, kansen, en veiligheid van vrouwen en meisjes dan vooruitgang. Een verhoogde inzet is dan ook noodzakelijk om gelijkheid van mannen en vrouwen in ontwikkelingslanden te bevorderen.

Dekking wordt geboden door een verlaging van artikel 4.2 Effectief armoede beleid van ontwikkelingslanden. Dit vindt plaats uit de 15 miljoen begrotingssteun die voor Mali bestemd was en niet zal worden uitgekeerd.

Maij De Caluwé Agnes Mulder Van Ojik Sjoerdsma Thieme Krol Voordewind


Amendement van het lid Maij c.s. ter vervanging van nr. 23 over het verhogen van de beschikbare middelen voor FLOW met € 10 miljoen in 2013

2012-12-17
Dossier: 33400-V
Indiener(s): Henk Krol (50PLUS), Marit Maij (PvdA), Sjoerd Sjoerdsma (D66), Joël Voordewind (CU), Agnes Mulder (CDA), Bram van Ojik (GL), Marianne Thieme (PvdD), Ingrid de Caluwé (VVD)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33400-V-26.html