Stemming

Amendement van de leden Ulenbelt en Karabulut over het bestemmen van een deel van het flexibel re-integratiebudget voor het creëren van 10.000 gemeentelijke banen

22,7 %
77,3 %


D66

CU

PvdA

SP

GL

PvdD

SGP

CDA

PVV

Verdonk

VVD


32 123 XV
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2010

nr. 7
AMENDEMENT VAN DE LEDEN ULENBELT EN KARABULUT

Ontvangen 9 december 2009

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 47 Aan het werk: Bemiddeling en Re-integratie worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 400 000 (x € 1 000).

II

In artikel 47 Aan het werk: Bemiddeling en Re-integratie worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 400 000 (x € 1 000).

Toelichting

De re-integratiegelden kunnen beter gebruikt worden voor het scheppen van banen. Voor gemeenten moet het mogelijk worden dat er arbeidspools, of gemeentelijk leerwerkbedrijven worden opgericht. Mensen krijgen daar een baan, maar worden ook geholpen om te werken aan de eigen vaardigheden.

Van deze arbeidspools of gemeentelijke leerwerkbedrijven kunnen mensen gedetacheerd worden naar gemeentediensten, scholen, de zorg, culturele instellingen, politie. Ze hebben gedurende de tijd van detachering recht op de arbeidsvoorwaarden die daar gelden. Komend jaar kunnen 10 000 van dat soort banen geschapen worden, als een deel van het geld voor re-integratie wordt gebruikt voor echte banen. Dit amendement beoogt dat van het flexibel re-integratiebudget, onderdeel van het Participatiebudget, € 400 miljoen specifiek wordt bestemd voor het creëren van 10 000 nieuwe gemeentelijke banen met een arbeidsovereenkomst en tegen CAO-loon. De indieners stellen een ingroeimodel van drie jaar voor ter realisatie van de 10 000 nieuwe gemeentelijke banen. Bij gebleken succes kan gekozen worden voor uitbreiding.

Ulenbelt

Karabulut


Amendement van de leden Ulenbelt en Karabulut over het bestemmen van een deel van het flexibel re-integratiebudget voor het creëren van 10.000 gemeentelijke banen

2009-12-09
Dossier: 32123-XV
Indiener(s): Paul Ulenbelt , Sadet Karabulut (SP)
Onderwerpen: begroting financiën werk werkgelegenheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32123-XV-7.html