Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Bergkamp c.s. ter vervanging van nr. 47 over het stellen van regels over het register bij algemene maatregel van bestuur.

64,0 %
36,0 %


SP

CU

CDA

PvdD

GL

PvdA

VVD

PVV

SGP

D66

50PLUS


Nr. 48 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID BERGKAMP C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 47

Ontvangen 4 september 2013

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

Artikel 14 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het tweede lid wordt «Bij ministeriële regeling kunnen regels worden gesteld over» vervangen door: Bij algemene maatregel van bestuur worden regels gesteld over.

2. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. De voordracht voor een krachtens het tweede lid vast te stellen algemene maatregel van bestuur wordt niet eerder gedaan dan vier weken nadat het ontwerp aan beide kamers der Staten-Generaal is overgelegd.

Toelichting

In artikel 14 van het wetsvoorstel wordt geregeld dat de zorgaanbieder ten behoeve van het toezicht door de in artikel 49, eerste lid, bedoelde ambtenaren een register dient bij te houden van toegepaste onvrijwillige zorg. Artikel 14a regelt voorts dat de zorgaanbieder ten minste eens per zes maanden aan de in artikel 49, eerste lid, bedoelde ambtenaren een overzicht dient te verstrekken van de onvrijwillige zorg die door hem is verleend, onder vermelding van de aard en frequentie daarvan.

Dit amendement bewerkstelligt dat bij algemene maatregel van bestuur regels worden gesteld over de inrichting van het register. Hiermee wordt de voorliggende wet in lijn gebracht met het wetsvoorstel Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (32 399). Hierdoor draagt het amendement ook bij aan de eenheid van wetgeving. Tevens voorziet dit amendement in een voorhangbepaling.

Bergkamp Voortman Krol Kuzu


Gewijzigd amendement van het lid Bergkamp c.s. ter vervanging van nr. 47 over het stellen van regels over het register bij algemene maatregel van bestuur.

2013-09-04
Dossier: 31996
Indiener(s): Tunahan Kuzu (PvdA), Vera Bergkamp (D66), Henk Krol (50PLUS), Linda Voortman (GL)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31996-48.html