Stemming

Amendement van het lid Dijsselbloem over het sluiten van een convenant tussen B&W en de aansluiting van instanties en functionarissen op de VIR

100,0 %
0,0 %


CU

GL

PvdA

CDA

PVV

VVD

SP

Verdonk

D66

SGP

PvdD


31 855
Wijziging van de Wet op de jeugdzorg in verband met de introductie van een verwijsindex om vroegtijdige en onderling afgestemde verlening van hulp, zorg of bijsturing ten behoeve van jeugdigen die bepaalde risico’s lopen te bevorderen (verwijsindex risico’s jeugdigen)

nr. 23
AMENDEMENT VAN HET LID DIJSSELBLOEM

Ontvangen 29 juni 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Aan artikel I, onderdeel B, artikel 2g, tweede lid, wordt een volzin toegevoegd, luidende: De afspraken worden in een convenant vastgelegd.

Toelichting

In een Nota van Wijziging heeft de Minister in tweede instantie de verplichting om te komen tot een convenant geschrapt. Met als reden dat in alle proeftuingemeenten nu convenanten zijn gesloten.

Het is echter mede in het licht van het belang van uniforme regionale invulling van verwijsindexen van belang te komen tot samenwerkingsafspraken en deze vast te leggen in een convenant. Behalve over ICT zijn niet-vrijblijvende afspraken over de inhoudelijke processen over wie wanneer waar meldt van belang, zo wordt aangegeven door zowel IPO als de grootstedelijke regio’s. Ook uit de aanbevelingen in het eindrapport van de evaluatie van de proeftuin Verwijsindex risicojongeren blijkt het belang van controleerbare bestuurlijke afspraken.

Dijsselbloem


Amendement van het lid Dijsselbloem over het sluiten van een convenant tussen B&W en de aansluiting van instanties en functionarissen op de VIR

2009-06-29
Dossier: 31855
Indiener(s): Jeroen Dijsselbloem (PvdA)
Onderwerpen: jongeren openbare orde en veiligheid organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31855-23.html