Stemming

Amendement van de leden Cramer en Roefs om te voorkomen dat de vereenvoudiging van de m.e.r. op alle niet-genoemde projecten van de Tracéwet van toepassing is

79,3 %
20,0 %


D66

GL

SGP

SP

PVV

CDA

PvdA

Verdonk

CU

PvdD

VVD


31 721
Wijziging van de Spoedwet wegverbreding en de Tracéwet in verband met de vereenvoudiging van de onderzoekslast (Wet versnelling besluitvorming wegprojecten)

nr. 21
AMENDEMENT VAN DE LEDEN CRAMER EN ROEFS

Ontvangen 9 januari 2009

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In Artikel II, onderdeel A, wordt in artikel 10a, na de zinsnede «artikel 2, eerste lid, onder b, zijn» ingevoegd: ten aanzien van de projecten opgenomen in de bij deze wet behorende bijlage.

II

In Artikel II, onderdeel F, wordt de zinsnede «artikel 10b» telkens vervangen door: de artikelen 10a en 10b.

Toelichting

Met dit amendement wordt voorkomen dat de vereenvoudiging van de milieueffectrapportage op alle andere – bekende en nog toekomstige – projecten onder artikel 2, eerste lid onder b, van de Tracéwet van toepassing is. De indiener is van mening dat op laatstgenoemde projecten de standaardprocedure voor milieueffectrapportage voor projecten van ruimtelijke aard van toepassing moet zijn. De indiener acht het gewenst om de eventuele aanpassing van de milieueffectrapportage voor deze projecten te regelen via de thans ook in procedure gebrachte wijziging van de Wet Milieubeheer (modernisering milieueffectrapportage).

De wijziging van de Tracéwet is door de regering primair bedoeld om de dertig projecten van de Spoedaanpak Wegen snel te kunnen aanpakken, dit amendement ziet op projecten buiten de voornoemde dertig.

Cramer

Roefs


Amendement van de leden Cramer en Roefs om te voorkomen dat de vereenvoudiging van de m.e.r. op alle niet-genoemde projecten van de Tracéwet van toepassing is

2009-01-09
Dossier: 31721
Indiener(s): Ernst Cramer (CU), Lia Roefs (PvdA)
Onderwerpen: natuur en milieu organisatie en beleid verkeer weg
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31721-21.html