Stemming

Amendement van de leden Thieme en Ouwehand over uitbreiding taken AID voor controle op naleving dierenwelzijnseisen en controle

22,7 %
77,3 %


PvdA

CDA

SP

D66

CU

Verdonk

SGP

PvdD

GL

PVV

VVD


31 700 XIV
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (XIV) voor het jaar 2009

nr. 52
AMENDEMENT VAN DE LEDEN THIEME EN OUWEHAND

Ontvangen 10 december 2008

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In de departementale begrotingsstaat worden in artikel 25 Voedselkwaliteit en diergezondheid het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 2 000 (x € 1 000).

II

In de departementale begrotingsstaat worden in artikel 25 Voedselkwaliteit en diergezondheid het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 2 000 (x € 1 000).

III

In de begrotingsstaat inzake de baten-lastendiensten worden bij de baten-lastendienst Algemene Inspectiedienst het totaal baten en het totaal lasten verhoogd met € 2 000.

Toelichting

Dit amendement strekt ertoe een deel van het gereserveerde budget voor destructie in te zetten voor een uitbreiding van de capaciteit van de Algemene Inspectie Dienst (AID) ten behoeve van extra controles op dierenwelzijn. Daartoe wordt in artikel 25 de bijdrage aan AID verhoogd met € 2 mln. Met dit amendement wordt beoogd dat de AID haar taken op het gebied van de controle van dierenwelzijn en de illegale handel in (wilde) dieren uit kan breiden. Deze taken blijven nu te vaak liggen waardoor controle op naleving van dierenwelzijnseisen en controle op illegale handel in (wilde) dieren onvoldoende plaatsvindt.

Dekking wordt gevonden in de uitgaven voor destructie binnen subartikel 25.11 (Bevorderen van kwalitatief hoogwaardig voedselaanbod en consumptiepatroon). De subsidie voor transport en verwerking van kadavers zal in 2010 worden afgeschaft. Het verminderen van het subsidiebudget voor 2009 past in een zachte landing van de afschaffing.

Thieme

Ouwehand


Amendement van de leden Thieme en Ouwehand over uitbreiding taken AID voor controle op naleving dierenwelzijnseisen en controle

2008-12-10
Dossier: 31700-XIV
Indiener(s): Marianne Thieme (PvdD), Esther Ouwehand (PvdD)
Onderwerpen: begroting financiƫn natuur- en landschapsbeheer natuur en milieu
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31700-XIV-52.html