Stemming

Amendement van het lid Brinkman om de bijdrage aan de WRR op te heffen en het uitgavenbedrag voor de CTIVD te verhogen

6,0 %
94,0 %


CU

SP

D66

VVD

CDA

SGP

GL

PVV

PvdD

PvdA

Verdonk


31 700 III
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Algemene Zaken, het Kabinet der Koningin en de Commissie van toezicht betreffende de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (III) voor het jaar 2009

nr. 6
AMENDEMENT VAN HET LID BRINKMAN

Ontvangen 8 oktober 2008

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaten worden als volgt gewijzigd:

I

In de Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Algemene Zaken (III) voor het jaar 2009 worden in artikel 01 Bevorderen van de eenheid van het algemeen regeringsbeleid het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 789 (x € 1 000).

II

In de Vaststelling van de begrotingsstaat van de Commissie van toezicht betreffende de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (III) voor het jaar 2009 worden in artikel 01 Commissie van toezicht betreffende de inlichtingen- en veiligheidsdiensten het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 789 (x € 1 000).

Toelichting

De indiener is van mening dat de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) geen meerwaarde heeft voor gedegen besluitvorming, omtrent maatschappelijke vraagstukken. Een instelling die zijn meerwaarde meer dan eens heeft bewezen en waarvan in de toekomst mag worden verwacht dat een groter beroep op de kennis en kunde van deze instelling zal worden gedaan is de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD). Derhalve wordt met dit amendement beoogd de bijdrage aan de WRR op te heffen en het uitgavenbedrag voor de CTIVD met de vrijgekomen 789 000 euro te verhogen. De regering dienst waar nodig andere wetten en lagere wetgeving aan te passen, teneinde de opheffing van de WRR door te voeren.

Brinkman


Amendement van het lid Brinkman om de bijdrage aan de WRR op te heffen en het uitgavenbedrag voor de CTIVD te verhogen

2008-10-08
Dossier: 31700-III
Indiener(s): Hero Brinkman (PVV)
Onderwerpen: begroting bestuur financiƫn openbare orde en veiligheid organisatie en beleid staatsveiligheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31700-III-6.html