Gepubliceerd: 6 september 2022
Indiener(s): Carola Schouten (viceminister-president , minister zonder portefeuille sociale zaken en werkgelegenheid, minister landbouw, natuur en voedselkwaliteit) (CU)
Onderwerpen: begroting bestuur financiƫn gemeenten
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36065-6.html
ID: 36065-6

Nr. 6 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR ARMOEDEBELEID, PARTICIPATIE EN PENSIOENEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 6 september 2022

Op woensdag 7 september 2022 staat een debat gepland over de incidentele suppletoire begroting inzake de eenmalige energietoeslag voor mensen met lage inkomens (Kamerstuk 36 065).

Een belangrijk onderwerp in dit debat betreft de mogelijkheden voor studenten om een energietoeslag aan te vragen. Ik heb de uitspraak van de Rechtbank Gelderland bestudeerd en ben hierover in gesprek met alle betrokken partijen. Aangezien deze gesprekken nog niet zijn afgerond, kan ik u hierover op dit moment nog geen definitief beeld verschaffen.

Graag wil ik een inhoudelijk debat over de energietoeslag met u voeren. Het zou daarbij zeer behulpzaam zijn als ik mijn gesprekken vóór het debat kan afronden. In dat licht wil u vragen om in overweging te nemen het debat van 7 september uit te stellen tot het moment dat ik u nader kan informeren over de uitkomsten van mijn gesprekken. Ik verwacht dat ik u vóór eind september over de uitkomsten kan informeren.

De Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, C.J. Schouten