Kamerstuk 35851-25

Amendement van de leden Dekker-Abdulaziz en Van der Laan over het bieden van bescherming aan vrijwilligers bij sportverenigingen

Dossier: Wijziging van de Wet Huis voor klokkenluiders en enige andere wetten ter implementatie van Richtlijn (EU) 2019/1937 van het Europees Parlement en de Raad van 23 oktober 2019 (PbEU 2019, L 305) en enige andere wijzigingen


Nr. 25 AMENDEMENT VAN DE LEDEN DEKKER-ABDULAZIZ EN VAN DER LAAN

Ontvangen 8 december 2022

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel A, wordt in de begripsbepaling van «melder» na «activiteiten» ingevoegd «of activiteiten in het kader van door hem verricht vrijwilligerswerk».

II

In artikel I, onderdeel E, wordt in het voorgestelde artikel 2c na subonderdeel 3° een subonderdeel ingevoegd, luidende:

  • 3a°. het Centrum Veilige Sport Nederland van het NOC*NSF.

Toelichting

De indieners zijn zich ervan bewust dat misstanden niet alleen plaatsvinden bij werkgerelateerde activiteiten maar ook bij activiteiten die worden verricht in het kader van vrijwilligerswerk bij amateurverenigen. De indieners verwijzen hierbij naar bijvoorbeeld sportverenigingen en dansverenigingen. De indieners zijn van mening dat ook die melders beschermd dienen te worden als zij een melding van een misstand willen aankaarten.

Dekker-Abdulaziz Van der Laan