Kamerstuk 35529-6

Reactie op verzoek commissie over een technische briefing inzake Invest International

Dossier: Machtiging tot oprichting van de Nederlandse financierings- en ontwikkelingsinstelling Invest International (Machtigingswet oprichting Invest International)

Gepubliceerd: 17 september 2020
Indiener(s): Sigrid Kaag (minister zonder portefeuille buitenlandse zaken) (D66)
Onderwerpen: economie internationaal internationale samenwerking organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35529-6.html
ID: 35529-6

Nr. 6 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR BUITENLANDSE HANDEL EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 17 september 2020

Hierbij ontvangt u, mede namens de Minister van Financiën, de reactie op het verzoek van de algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 4 september jl. Het verzoek van de commissie heeft betrekking op het geven van een technische briefing betreffende het voorstel van wet inzake Machtiging tot oprichting van de Nederlandse financierings- en ontwikkelingsinstelling Invest International (Machtigingswet oprichting Invest International).

Ik geef hierbij toestemming voor het geven van een technische briefing door de projectleiders Invest International van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Financiën.

Ik vertrouw erop dat deze briefing bij zal dragen aan een goede en spoedige behandeling van het voorstel van wet «Machtigingswet oprichting Invest International».

Tot slot bied ik u een overzicht aan van de financiële middelen die vanuit de Staat naar Invest International zullen gaan. Dit wordt u, met verwijzing naar art. 14.4 van de memorie van toelichting (Kamerstuk 33 529, nr. 3) bij het voorstel van wet, toegezonden als aanvullende informatie voor de behandeling van de Machtigingswet oprichting Invest International1.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, S.A.M. Kaag