Kamerstuk 35084-14

Amendement van het lid Van der Graaf over gebruik grondslag alleen bij ontbrekende grondslagen

Dossier: Wijziging van enige wetten en het treffen van voorzieningen in verband met de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie (Verzamelwet Brexit)

Gepubliceerd: 23 januari 2019
Indiener(s): Jan de Graaf (CDA)
Onderwerpen: economie europese zaken internationaal organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35084-14.html
ID: 35084-14
Wijzigingen: 35084-18

Nr. 14 AMENDEMENT VAN HET LID VAN DER GRAAF

Ontvangen 23 januari 2019

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Aan artikel X, eerste lid, wordt een zin toegevoegd, luidende: De eerste volzin is slechts van toepassing indien op grond van het bepaalde bij of krachtens een andere wet geen voorzieningen als bedoeld in de eerste volzin kunnen worden getroffen.

Toelichting

Dit amendement brengt expliciet tot uitdrukking dat in het geval een andere wet niet voorziet in het treffen van een (nood)voorziening, dat dan pas naar de voorziening van artikel X kan worden gegrepen.

Dit om te voorkomen dat in een specifieke wet wel wordt voorzien in een regeling, maar dat deze regeling bijvoorbeeld procedureel iets meer behelst dan de mogelijkheid die artikel X biedt en het daardoor gemakkelijker is om gebruik te maken van de grondslag in artikel X. Het is niet de doelstelling van deze wet dat bijzondere waarborgen, vanuit bijvoorbeeld het oogpunt van zorgvuldigheid, die in andere wetten kunnen zijn opgenomen, worden omzeild.

Van der Graaf