Kamerstuk 34199-33

Amendement van de leden Agnes Mulder en Van Veldhoven dat regelt dat een krachtens artikel 5.34, tweede, vast te stellen algemene maatregel van bestuur is onderworpen aan een lichte voorhangprocedure

Dossier: Voorstel van wet houdende regels met betrekking tot de productie, het transport, de handel en de levering van elektriciteit en gas (Elektriciteits- en gaswet)


Nr. 33 AMENDEMENT VAN DE LEDEN AGNES MULDER EN VAN VELDHOVEN

Ontvangen 30 september 2015

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel 5.34, derde lid, wordt «eerste lid» vervangen door: eerste of tweede lid.

Toelichting

Dit amendement regelt dat een krachtens artikel 5.34, tweede lid, vast te stellen algemene maatregel van bestuur is onderworpen aan een lichte voorhangprocedure, inhoudende dat het ontwerp van de algemene maatregel van bestuur ter kennis van het parlement wordt gebracht. Het parlement wordt gedurende vier weken in de gelegenheid gesteld opmerkingen over het ontwerp te maken en daarover met de betrokken bewindspersoon van gedachten te wisselen.

De kern van dit wetsontwerp is de vraag wat de plichten en verantwoordelijkheden zijn van systeembeheerders en infrastructuurbedrijven. De indieners beogen met dit amendement de zorgvuldige totstandkoming en beëindiging van eventuele tijdelijke taken van systeembeheerders te versterken.

Agnes Mulder Van Veldhoven