Kamerstuk 34191-29

Gewijzigd amendement van de leden Keijzer en Bergkamp ter vervanging van nr. 26 dat een voorhangbepaling voor de ministeriële regeling als bedoeld in artikel 7.4.0, vierde lid, van de Jeugdwet introduceert en dat regelt dat het lid houdende de voorhang op nader te bepalen moment in werking treedt, doch uiterlijk op 1 januari 2017

Dossier: Wijziging van wetten teneinde misslagen en omissies in wetten op het terrein van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te herstellen, de broninhouding van eigen bijdragen voor beschermd wonen te kunnen voortzetten en het College bouw zorginstellingen op te heffen (Verzamelwet VWS 2016)

Gepubliceerd: 8 april 2016
Indiener(s): Mona Keijzer (CDA), Vera Bergkamp (D66)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34191-29.html
ID: 34191-29
Origineel: 34191-26

48,0 %
52,0 %

CU

GL

GrBvK

SP

50PLUS

D66

Van Vliet

PVV

SGP

PvdA

GrKÖ

Klein

Houwers

VVD

PvdD

CDA


Nr. 29 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN DE LEDEN KEIJZER EN BERGKAMP TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 26

Ontvangen 8 april 2016

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel III, onderdeel H, wordt aan artikel 7.4.0 een lid toegevoegd, luidende:

  • 6. Het ontwerp voor een krachtens het vierde lid vast te stellen ministeriële regeling wordt aan beide kamers der Staten-Generaal overgelegd. De ministeriële regeling wordt niet eerder vastgesteld dan vier weken na de overlegging van het ontwerp.

II

Aan artikel XXXIX wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 4. In afwijking van het eerste lid treedt het in artikel III, onderdeel H, opgenomen zesde lid van artikel 7.4.0 op 1 januari 2017 in werking, of op een bij koninklijk besluit te bepalen eerder tijdstip.

Toelichting

Dit amendement regelt dat de ministeriële regeling die op grond van artikel 7.4.0, vierde lid, van de Jeugdwet zal worden vastgesteld, voorafgaand aan de vaststelling wordt overgelegd aan beide kamers der Staten-Generaal.

In de ministeriële regeling wordt in ieder geval uitgewerkt welke persoonsgegevens – waaronder ook het burgerservicenummer en andere (bijzondere) persoonsgegevens – ten behoeve van de bekostiging, de controle en de fraudebestrijding aan gemeenten mogen worden vermeld. De indieners zijn van mening dat de invulling van deze regeling mogelijk verstrekkende gevolgen kan hebben voor de privacy van jeugdigen. Daarom beogen zij met dit amendement een voorhangprocedure voor deze regeling op te nemen. De bedoeling is dat dit nieuwe lid (waarin de lichte voorhang is geregeld) op nader te bepalen moment in werking treedt, doch uiterlijk op 1 januari 2017.

Keijzer Bergkamp