Gepubliceerd: 5 april 2016
Indiener(s): Mona Keijzer (CDA), Vera Bergkamp (D66)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34191-26.html
ID: 34191-26
Wijzigingen: 34191-29

Nr. 26 AMENDEMENT VAN DE LEDEN KEIJZER EN BERGKAMP

Ontvangen 5 april 2016

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel III, onderdeel H, wordt aan artikel 7.4.0 een lid toegevoegd, luidende:

  • 6. Het ontwerp voor een krachtens het vijfde lid vast te stellen ministeriële regeling wordt aan beide kamers der Staten-Generaal overgelegd. De ministeriële regeling wordt niet eerder vastgesteld dan vier weken na de overlegging van het ontwerp.

Toelichting

Dit amendement regelt dat de ministeriele regeling die op grond van artikel 7.4.0, vijfde lid, van de Jeugdwet kan worden vastgesteld, voorafgaand aan de vaststelling wordt overgelegd aan beide kamers der Staten-Generaal. In de betreffende ministeriele regeling kan worden bepaald a) volgens welke technische standaarden gegevensverwerking plaatsvindt, b) aan welke beveiligingseisen gegevensverwerking voldoet en c) in welke gevallen en voor welke doelen gegevens als bedoeld in het eerste of tweede lid van artikel 7.4.0 van de Jeugdwet verder mogen worden verwerkt.

In de ministeriële regeling wordt daarmee in ieder geval uitgewerkt welke persoonsgegevens – waaronder ook Burgerservicenummers en andere (bijzondere) persoonsgegevens – aan gemeenten mogen worden vermeld. De indieners zijn van mening dat de invulling van deze regeling mogelijk verstrekkende gevolgen kan hebben voor de privacy van jeugdigen. Daarom beogen zij met dit amendement een voorhangprocedure voor deze regeling op te nemen.

Keijzer Bergkamp