Kamerstuk 33988-19

Gewijzigd amendement van de leden Karabulut en Ulenbelt dat er toe strekt dat gemeenten bij een aanvraag voor bijstand niet uitgekeerde pensioengelden niet tot de middelen kunnen rekenen

Dossier: Wijziging van enkele wetten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Verzamelwet SZW 2015)

Gepubliceerd: 27 oktober 2014
Indiener(s): Paul Ulenbelt (SP), Sadet Karabulut (SP)
Onderwerpen: organisatie en beleid sociale zekerheid werk
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33988-19.html
ID: 33988-19
Wijzigingen: 33988-25

Nr. 19 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN DE LEDEN KARABULUT EN ULENBELT TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 10

Ontvangen 27 oktober 2014

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

Na artikel IX, onderdeel H, wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

H00a

Aan artikel 31, tweede lid, wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel z door een puntkomma een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • aa. een pensioenaanspraak als bedoeld in artikel 1 van de Pensioenwet of in artikel 1 van de Wet verplichte beroepspensioenregeling.

Toelichting

Dit amendement strekt er toe dat gemeenten bij een aanvraag voor bijstand niet uitgekeerde pensioengelden niet tot de middelen kunnen rekenen. Met dit amendement beogen indieners tevens aan te sluiten op het voornemen van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om wettelijk te verankeren dat de pensioenvoorziening van zzp’ers buiten de middelentoets valt.

Daartoe worden pensioenaanspraken als bedoeld in artikel 1 van de Pensioenwet en in artikel 1 van de Wet verplichte beroepspensioenregeling opgenomen in de opsomming in artikel 31, tweede lid, van de Participatiewet.

Karabulut Ulenbelt